Poging tot plofkraak bij juwelier in Doetinchem

9 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 4 juli hebben drie personen geprobeerd een plofkraak te plegen bij een juwelier aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem. De politie is op zoek naar informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak.

Wat gebeurde er?

Rond 3.00 uur naderden twee mannen de deur van de juwelier. Eén van hen deed iets bij de deur, terwijl de ander een spoel vasthield en een draad uitrolde. Een derde persoon voegde zich bij hen. Nadat de draad volledig was uitgerold, liepen de mannen de hoek om. Vervolgens vond er een flinke ontploffing plaats die de hele buurt wakker maakte.

De ontploffing had echter niet het gewenste effect voor de mannen. De deur van de juwelier was weliswaar zwaar beschadigd, maar het rolluik erachter was nog intact. Toen ze beseften dat ze de winkel niet in konden komen, gingen ze ervandoor.

Oproep tot getuigen

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord. Herken je de mannen op de beelden misschien aan hun postuur, manier van lopen of kleding? Heb je camerabeelden van 4 juli van de Burgemeester van Nispenstraat? Heb je die nacht iets gezien of heb je informatie opgevangen over deze poging tot plofkraak?

De politie roept mensen op om eventuele informatie of beelden te delen.