Doorbraak in cold case Tonny ter Horst: vermoedelijke schutter aangehouden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In de cold case rondom de dood van Tonny ter Horst is een belangrijke doorbraak bereikt. Op dinsdag 9 april heeft het onderzoeksteam een 50-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht Tonny op 9 oktober 2000 te hebben doodgeschoten in Terborg.

Dood Tonny ter Horst

Tonny ter Horst werd doodgeschoten toen hij twee mannen tegenkwam die vluchtten na een mislukte overval. De nu aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Verder is er geen informatie bekend gemaakt om het lopende onderzoek niet te schaden. Het onderzoek naar de tweede man die betrokken was bij de dood van Tonny gaat onverminderd door.

Zaak heropend

Op 18 maart maakte het onderzoeksteam bekend dat de zaak heropend werd op basis van nieuwe informatie. Met deze nieuwe informatie had het team aanwijzingen dat er meer personen betrokken waren bij de dood van Tonny. Door de zaak opnieuw onder de aandacht te brengen, hoopte het team dat mensen na 23 jaar alsnog zouden gaan praten. Om de zaak breed onder de aandacht te krijgen, werd het Mobiel Media Lab ingezet in Terborg en Doetinchem. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde uitgebreid aandacht aan de zaak met een live-uitzending vanuit Terborg.

Tipgevers bedankt!

Na de oproepen in de media zijn er meer dan 20 tips binnengekomen. Het onderzoeksteam wil iedereen bedanken die informatie heeft doorgegeven. Over de inhoud van de tips kan niet worden ingegaan, om het lopende onderzoek niet te schaden.