Officiële Aftrap Achterhoekse Energiebeweging Aangekondigd

5 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 7 maart vindt de officiële aftrap plaats van de Achterhoekse Energiebeweging (voorheen bekend als het Akkoord van Groenlo) bij de DRU in Ulft. Het is een middag gewijd aan het ontdekken van de stappen die al worden gezet in de Achterhoek richting een energieneutrale toekomst.

Programma van de Dag

Het programma begint om 15.00 uur met een ontvangst met koffie, thee en lekkernijen. Het officiële programma start om 15.30 uur, met een welkomstwoord door Rob Urgert en Joep van Deudekom. Vervolgens worden lokale initiatieven in de spotlight gezet, gevolgd door de lancering van het “Ideeënnest” en de show “De Verbinders”, gepresenteerd door Rob Urgert en Joep van Deudekom. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Lancering van het Ideeënnest

Een hoogtepunt van de middag is de lancering van het Ideeënnest, een uniek, jaarlijks terugkerend evenement dat nog nergens anders in Nederland plaatsvindt. De eerste editie wordt in november 2024 gehouden. Het Ideeënnest biedt inwoners van de Achterhoek de kans om hun initiatief te pitchen voor een achtkoppige jury, publiek en pers. Om de initiatieven te ondersteunen, stellen de gemeenten jaarlijks gezamenlijk €168.000 subsidie beschikbaar.

Begeleiding door Rob Urgert en Joep van Deudekom

Bekende televisiepersoonlijkheden, Rob Urgert en Joep van Deudekom, zullen het evenement begeleiden. Ze staan bekend om hun snelle humor, goede interactie met het publiek en inhoudelijke kennis. Bezoekers kunnen ook genieten van hun voorstelling ‘De Verbinders’, waarin ze mensen dichter bij elkaar brengen.

Het evenement belooft een boeiende middag te worden, vol met inspirerende ideeën en initiatieven voor een energieneutrale toekomst in de Achterhoek.