Brandstichting aan de J.G. Heuthorststraat in Doetinchem

5 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november vond er een brandstichting plaats aan de J.G. Heuthorststraat in Doetinchem. Twee auto’s bij een woonhuis werden in brand gestoken door een man met een gele tas over zijn schouder.

De brandstichting

De man liep doelgericht op de auto’s af, haalde iets uit zijn tas en goot een vloeistof over de voertuigen heen. Hij stak vervolgens de auto’s in brand en rende weg. Enkele minuten voor de brandstichting liep een andere persoon over de stoep aan de overkant van de straat, met zijn blik voortdurend op de woning gericht. Deze persoon keek vermoedelijk of de kust veilig was.

Bewoners veilig

De bewoners van het huis werden door hun alarmsysteem gewekt en konden de brand snel blussen. De ernst van brandstichting wordt benadrukt door het feit dat als de bewoners geen alarmsysteem hadden gehad, hun huis mogelijk ook in brand had kunnen vliegen.

Oproep om hulp

Er zijn foto’s van de verdachten maar deze zijn niet heel duidelijk. Als je informatie hebt over deze brandstichting of als je denkt (één van) de verdachten te herkennen, wordt je dringend verzocht contact op te nemen. Je kunt je tips doorgeven via een tipformulier of door te bellen naar een gratis tiplijn. Als je liever anoniem blijft, kun je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt en je hoeft geen gegevens achter te laten. Jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.