Gelderse ambtenaar sluist miljoen euro weg

Normal geldstapel
Afbeelding: Creative Commons

Een ambtenaar van de gemeente Doetinchem wordt ervan verdacht ruim een miljoen euro te hebben verduisterd. Een interne tip leidde tot een diepgravend onderzoek door de gemeente, waaruit is gebleken dat de betreffende ambtenaar sinds 2007 meer dan een miljoen euro heeft weggesluisd.

De gemeente Doetinchem heeft de betreffende ambtenaar inmiddels op staande voet ontslagen en aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast laat de gemeente weten alles in het werk te stellen om het verduisterde overheidsgeld terug te krijgen.

Het college van burgemeester & wethouders (B&W) van Doetinchem heeft verbijsterd gereageerd op de jarenlange malversaties. B&W heeft het management van de gemeentelijke organisatie opdracht gegeven de interne procedures en controlemechanismen zo snel mogelijk te verbeteren om herhaling te voorkomen.

De gemeente laat weten dat het onderzoek naar de betreffende ambtenaar is opgestart naar aanleiding van een interne melding aan de gemeentelijke Vertrouwenspersoon.

Adverteren op DoetinchemActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DoetinchemActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Doetinchem
12:56

17° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

80%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief